Einde aan speculaties rond nieuwe woonplaats

Hilde Vautmans verhuist naar Gelinden

Hilde Vautmans verhuist naar Gelinden

Hilde Vautmans Foto: Rudi Smeets

Sint-Truiden - Hilde Vautmans (Open VLD) stak het niet onder stoelen of banken dat ze op zoek was naar een woning in haar geboortestreek. Ze ondertekende een overeenkomst bij de notaris voor de aankoop van een woning in Gelinden.

Hilde Vautmans (Sint-Truiden, 2 mei 1972) is een Vlaams liberaal politica van de Open VLD. Ze studeerde sociologie en criminologie in Leuven.

Bij de verkiezingen in 2003 voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers werd ze met 16.488 voorkeurstemmen verkozen. Van 2000 tot 2002 was ze gemeenteraadslid in Wellen en sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 zetelt ze in Hasselt. Ze verhuisde daarom naar Hasselt.

Nu keert ze samen met haar vriend, de Congolees Sam Kanefu, naar Haspengouw terug. Hij kwam tien jaar geleden naar ons land om te studeren en heeft inmiddels een job in Brussel. Het paar verwacht zijn eerste baby.

De verhuis naar haar geboortestreek heeft ook politieke gevolgen. Ze neemt ontslag als voorzitter van de Hasseltse gemeenteraad en wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 waarschijnlijk kandidaat in Sint-Truiden. 'Er is nog niets beslist. Ik weet alleen dat ik een huis zoek in de regio. Dat kan in het centrum zijn, maar ook in Zepperen of een andere deelgemeente. Daarna zien we wel', zei ze een paar weken geleden in deze krant. 

Het werd Gelinden

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio