Feestzitting in Academiezaal en kasteel van Duras

Lions club verwelkomt 270 leden op Conventie

Lions club verwelkomt 270 leden op Conventie

Lions op Conventie in de Academiezaal. Foto: RF

Sint-Truiden - Op de 21 ste Conventie van het district 112B waren 270 Lions-leden aanwezig. Gouverneur Guy Schalenbourg en de leden van Lions Sint-Truiden nodigden in de Academiezaal vijf gastsprekers uit. Nadien werd de bijeenkomst in Duras voortgezet.

Op de conventie sprak zuster Jeanne Devos over haar werk in Mumbai. Jeanne Devos werd in 1935 in Kortenaken geboren. Al van kleins af aan schonk ze hulp aan mensen die het nodig hadden. Als kind keek Devos al op naar Mahatma Gandhi en Rabindrath Tagore. Daarom wou ze ook in India gaan werken. In 1963 vertrok ze om de ellende bij de bevolking te lenigen en het doven- en blindeninstituut te steunen.

Men kan Devos vergelijken met Moeder Teresa, maar Devos wil het ganse systeem in India veranderen en mensen bewust maken van de kinderprostitutie, armoede, misbruik en ongelijkheid van het kastensysteem. Ze richtte het National Domestic Workers Movement op.

Milieu

Gouverneur van het district 112B is Guy Schalenbourg. Het district omvat de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams Brabant en telt 2.000 leden, verdeeld over 71 clubs. De Lions-beweging werd in 1917 opgericht om de noden van de minderbedeelden te lenigen. Wereldwijd heeft ze nu 1.350.000 leden. Lions helpt bij wereldrampen en heeft ook aandacht voor het milieu. In het district 112B planten de clubs minimum 2.000 bomen.
 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio