Renners winnen in Francorchamps in Hechtel-Eksel en op het Europees kampioenschap

PaxX-wielrenners verpletteren tegenstand

Sint-Truiden - De renners van wielerclub PaxX fietsten fietsen de voorbije weken de pannen van het dak. Ze waren actief en wonnen op de endurance wedstrijd in Francorchamps, het Limburgs kampioenschap in Hechtel-Eksel en op het Europees kampioenschap.

MIchaël Stippelmans, Wouter Lahou, Danny Poelmans, Kristof Schuyten en Kris Clynen wonnen op verpletterende wijze de endurance wedstrijd ‘8 uur van Francorchamps. Ze fietsten de tegenstand op een hoopje en behaalden met een voorsprong van maar liefst meer dan 13 minuten op de naaste concurrenten een welverdiende overwinning.

Bij de solo's ging de overwinning naar Cyril Devulder. Hij haspelde in 8 uur tijd een afstand van 257 km bij elkaar, en dat op een parcours van 7,2 km, waarbij in elke ronde een helling van 18% moest worden overwonnen.

Joeri Vanhove kroonde zich in Hechtel-Eksel tot Limburgs kampioen bij de amateurs.
Voor enkele jaren stond hij ook al eens op het podium bij het Limburgse kampioenschap voor elites zondercontract. Joeri is aardig op weg om voor zichzelf een collectie Limburgse titels te verzamelen.

Rudy Lahou deed een 'Gilbertke'. Toen Philippe Gilbert in de Vuelta zijn eerste bloemenruiker van het seizoen behaalde, vond Rudy dat hij niet kon achterblijven. Hij spurtte zich ook naar zijn eerste overwinning toe en werd Europees kampioen bij de VWV.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio