Samenkomst op Trudoplein

Samen zingen voor het klimaat

Samen zingen voor het klimaat

Foto: if

Sint-Truiden - Het stadsbestuur en het 11.11.11-comité van Sint-Truiden roepen alle Truienaren op om op zondag 23 september om 11 uur te verzamelen op het Trudoplein voor de abdijtoren om te zingen voor het klimaat.

In heel België komen zondag 23 september in meer dan honderd steden en gemeenten mensen samen om deel te nemen aan ‘Sing for the Climate’. Ook in Sint-Truiden zet het stadsbestuur en het lokale 11.11.11-comité zijn schouders onder ‘Sing for the Climate’.

Enkele zangkoren uit Sint-Truiden hebben zich alvast geëngageerd om het goede voorbeeld te geven. Zij leren het campagnelied aan het publiek aan zodat iedereen vlot mee kan zingen. Aan de deelnemers wordt de tekst van het lied uitgedeeld.

Mensen die twijfelen aan hun muzikale capaciteiten, moeten niet panikeren. Het lied, geschreven op de tonen van het bekende ‘Bella Ciao’, is eenvoudig en vlot mee te zingen. Bovendien wordt gezongen onder begeleiding van een instrumentale versie van het nummer.

Presentator Peter Preuveneers neemt de taak van regisseur op zich en leidt alles in goede banen.

De hele actie wordt ook gefilmd, niet alleen in Sint-Truiden, maar op alle locaties in heel België. Filmregisseur Nic Balthazar verwerkt al deze beelden tot één videoclip. Deze clip wordt in de aanloop van de volgende klimaattop in Doha (Qatar, december 2012) uitgezonden en verspreid via de sociale media.

Voor meer informatie over ‘Sing for the Climate’ kan u een kijkje nemen op de website www.singfortheclimate.com. Daar kan u ook de clip die werd ingezongen door enkele BV’s bekijken.
 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio