Holebi-vereniging ST-Out viert eerste verjaardag

Concert voor Wereld Aids Dag

© if

De Holebi-vereniging ST-Out startte een jaar geleden in Sint-Truiden en sluit het eerste werkjaar met een concert van Cherchez la Femme in de Roxy af.

Egide Lismond

Ook in Sint-Truiden wordt op de Wereld Aids-dag van 1 december stilgestaan door de Truiense holebi-vereniging ST-Out (Sint-Truiden Out). Voor ST-Out is het meteen een reden om te feesten want zij sluiten hun eerste werkjaar af met een concert van Cherchez la Femme.

Op 1 december 2011 zag de Truiense holebi-vereniging het levenslicht met een actie aan het station van Sint-Truiden en een kortfilmavond in de Roxy. Naast het bijwonen van verschillende culturele activiteiten, het organiseren van een eigen spaghettidag en kwisavond, liepen de Truiense holebi's ook mee in de gaypride optocht in Brussel en nodigden ze de lesbische Indonesische activiste Kamillia Manaf uit naar Sint-Truiden.

Cherchez La Femme sluit het werkjaar feestelijk af. Chris Mazarese en Geert Hanssens wonnen met Cherchez la Femme in 2000 de Nekka-nacht wedstrijd. In datzelfde jaar waren zij ook finalist in de Baccara-beker voor de provincie Vlaams-Brabant onder het deskundige meterschap van Jo Lemaire.

Chris Mazarese en Geert Hanssens nodigen een aantal sterke muzikanten uit met wie ze de cherchez la femme nummers bewerken tot kleine en grote juwelen. Eigen nummers én eigenzinnige bewerkingen van de blijvers in de kleinkunst houdt hen passioneel bezig.

Geert Hanssens is gitarist en liedjesschrijver, componist van grote hits. De laatste jaren is Chris Mazarese druk bezig geweest in allerlei projecten. Met hun optreden steken ze vele mensen die dagelijks te maken hebben met hiv en aids een hart onder de riem.

Kaarten kosten 14 euro in voorverkoop (en met cavariapas). Aan de kassa betaal je 15 euro. Reserveren kan via tickets@deroxy.be of 0479-02-70-52

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio