Wiener Soirée in De Bogaard

© if

Het Feestcomité en het comité Burgerlijke Militaire Samenwerking (BMS) organiseren samen een nieuwjaarsconcert in het cultuurcentrum De Bogaard. Ze werken ook samen met de Koninklijke School voor Onderofficieren (KSOO) van Saffraanberg.

Egide Lismond

Het concert met als thema ‘Wiener Soirée’ zal helemaal in de Weense sfeer baden. De Koninklijke muziekkapel van de Luchtmacht verzorgt de muziek. Soliste is de bekende Nederlandse sopraan Franka Van Dommelen.

De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Luchtmacht werd in 1946 opgericht. Aanvankelijk onder de naam Muziekkapel van Brussel, werd ze in 1947 officieel erkend onder haar huidige naam.

Sinds 4 januari 2010 staat de muziekkapel onder leiding van luitenant kapelmeester Matty Cilissen. Hij wordt bijgestaan door adjudant-majoor hoofdonderkapelmeester Dominique Lecomte, de adjudant-chef Luc De Vis & Olivier Zbona.

De Koninklijke Muziekkapel bestaat uit een harmonieorkest van zestig muzikanten. De belangrijkste rol van het orkest is het verzorgen van prestaties van militaire en culturele aard. Haar zeer gevarieerd repertorium bestaat uit klassieke, romantische en moderne werken en talrijke bewerkingen. De muziekkapel wordt ook vaak gevraagd op internationale Taptoes en Muziekfestivals.

De muziekkapel begeleidt ook regelmatig solisten.

Tickets : 15 euro bij de UITbalie of via UiTbalie@sint-truiden.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus