‘Samen zorgen voor een stem’

Sint-Trudoziekenhuis helpt patiënten met communicatiehandicap

Sint-Trudoziekenhuis helpt patiënten met communicatiehandicap

Luc Vancamp, Hans Decoster, Eddy Mulleners, Anneke Govaerts en Ruth Schelfhaut Foto: if

Sint-Truiden - Door ziekte of ongeval kunnen plots en onverwacht klassieke communicatiemiddelen als spraak, schrift, gebaren en mimiek bij patiënten wegvallen. Om hen te helpen stelt het Sint-Trudoziekenhuis extra tablets met communicatiesoftware ter beschikking.

‘Heel wat hersenaandoeningen kunnen de taalfunctie bij patiënten verstoren. Meest voorkomend is de beroerte (hersentrombose of hersenbloeding), maar ook posttraumatische letsels, dementie, ontstekingen, hersentumoren kunnen dit veroorzaken. Eén van de cruciale therapieën in de begeleiding van deze patiënten is logopedie. Door de vernieuwende aanpak van Modem zal het mogelijk zijn al in een vroeger stadium een hulpmiddel aan te bieden om de communicatie snel te verbeteren’, zegt dokter Eddy Mulleners, medisch diensthoofd neurologie in het Sint-Trudoziekenhuis.

Vzw Modem verleent advies en stelt de nodige hulpmiddelen ter beschikking. Met het project ‘Samen zorgen voor een stem’ brachten Rotary Club Landen en verzekeringen DKV 30.000 euro samen om via Modem extra tablets met communicatiesoftware ter beschikking te stellen in de regionale ziekenhuizen van Sint-Truiden en Tienen.
 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio