Erfgoedprijs gaat naar oude tiendenschuur

© Erik Maes

© Erik Maes

© Erik Maes

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De oude tiendenschuur van Boer Van Mol werd zondag tot winnaar van de Erfgoedprijs uitgeroepen. Peter Van Heukelom, zaakvoerder van Care Property Invest dat de oude schuur weer helemaal in ere herstelde, mocht uit handen van schepen van cultuur Lieven de Smet als prijs een replica van de grenspaal van Villers in ontvangst nemen .

Erik Maes

De erfgoedraad kreeg drie sterke dossiers op tafel. Met de renovatie van Villa Ullens aan de Churchillaan, het Zilverboek van Pascale Peeraer en de oude tiendenschuur van Boer Van Mol naast taverne Den Horst werd het geen eenvoudige keuze.

Na rijp beraad werd de oude tiendenschuur gekozen tot winnaar van de Erfgoedprijs. Het gebouw dat dat één jaar geleden nog helemaal in verval was en nu een eenheid vormt met Park Vordensteyn gaf de doorslag. Ook de herinnering aan het verleden en een blik op de toekomst biedt een meerwaarde gaf schepen Lieven De Smet mee in zijn toespraak.

Peter Van Heukelom is alvast trots op deze prijs, “Care Property Invest zet duurzaamheid hoog in het vaandel en wil graag een bijdrage leveren om patrimonium te bewaren. De renovatie van de oude tiendenschuur was dan ook een unieke gelegenheid om iets te doen voor de gemeenschap en we zijn dan ook blij met deze waardering”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs