De Lettertuin maakt zich op voor kindercarnaval

© emd

De juffen en leerlingen van basisschool De Lettertuin in Ninove zijn bezig met de laatste hand aan het leggen aan de kostuums waarin zij en hun leerlingen zaterdag zullen schitteren tijdens kindercarnaval. “Onze kinderen zijn echte carnavalisten”, zeggen de juffen.

emd

De carnavalseditie van 2017 komt steeds dichterbij in Ninove en iedereen in de stad is druk bezig met de voorbereidingen voor het grote volksfeest. Ook in basisschool De Lettertuin waren juffen en leerlingen voor de vakantie al vlijtig aan het knippen en het plakken.

92 leerlingen van de school zullen zaterdag deelnemen aan de kinderstoet en dus werkten ze de voorbije weken en ook nu, tijdens de krokusvakantie, aan de kostuums. "Nu zijn we voor de vakantie er al ingevlogen zodat we in de vakantie niet te veel meer moeten doen zoals vorig jaar." Het is al de vijfde keer dat ze dat doen. "Met het thema Sjikke Dinges dachten we aan de sjikken in de klassieke rode sjikkenbak vroeger. Die gaan nu zowat verloren en die wouden we terugbrengen. We nemen ook een sjikke kar mee zaterdag waar we vragen om 5 frank in te steken voor ze eens mogen aan het radje draaien", vertellen ze. "We willen op deze manier vooral onze school naar buiten brengen. Carnaval leeft ook echt bij onze kinderen. Sommige kinderen doen zelfs samen met hun ouders zondag ook mee aan de stoet." Glenn Hooland schreef hun carnavalsnummer 'Sjikkenbak' en vijf kinderen en juffen zongen in. Wie het nummer graag wil horen, kan surfen naar de website http://www.delettertuinninove.be/ .

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus