Beste drankhandelaar van België blijft nuchter na Fonske Gold Award

"Als ik tien bakken verkoop, zitten er zeker twee Jupilers bij", zegt drankhandelaar Louis Hoefnagels. Foto: ema

Ravels - Drankhandelaar Louis Hoefnagels (59) uit Ravels mag voortaan luid door alle cafés roepen dat hij zijn stiel door en door kent. In een intern brouwersrapport van AB InBev krijgt hij een uitzonderlijke score van 10 op 10, goed voor de 'Fonske Gold Award'.

Het ‘Gouden Fonske’ van bierbrouwer AB InBev bekroont de beste drankhandelaar van het land. De beoordeling gebeurt op basis van tien vaste criteria, waaronder klantvriendelijkheid van het personeel, stipte leveringen, een ruim bierassortiment en bovenmaatse verkoopcijfers. Drankhandelaar Louis Hoefnagels uit Geeneinde in Ravels behaalde op alle onderdelen de beste score en wordt daarvoor nu beloond met de hoogste vakonderscheiding.

“Dertig jaar geleden ben ik hier in Weelde begonnen met de levering van twee kleine vaten Jupiler van 30 liter aan een lokaal café”, zegt Louis Hoefnagels. “Jarenlang had ik niet meer dan een basisaanbod van melk, een paar frisdranken en hooguit tien verschillende bieren. Hoegaarden bestond toen nog niet, alleen pils en enkele speciallekes, zoals kriek van Belle-Vue, trappist van Westmalle en Palm.”

Vandaag stelt Hoefnagels achttien chauffeurs, bedienden en magazijniers tewerk en levert hij aan 250 cafés, restaurants en tavernes in de wijde omgeving van Ravels: tot in Lommel, Geel en Zoersel. Ook heeft hij een goed draaiende bier- en drankwinkel voor particulieren, De Biergrens, in buurdorp Baarle-Hertog. Liefst 700 verschillende speciaalbieren liggen er op het schap.

Zelf is hij nochtans geen grootverbruiker van zijn eigen koopwaar. “Ik drink zelden. Anders kun je zo’n zaak niet runnen”, zegt hij nuchter.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio