Slimme camera's blokken sluipverkeer en snelheidsduivels af

De eerste set van trajectcamera's wordt geplaatst op de Langedijk in Retie, waar het sluipverkeer het wegdek helemaal kapotgereden heeft. Foto: ema

Arendonk / Ravels / Retie - Om het sluipverkeer op de Langedijk in Retie te weren wordt er trajectcontrole ingevoerd, maar ook in Arendonk en Ravels komen er slimme camera’s.

De gemeenteraad van Retie besliste vorige week om de Langedijk, waar sluipchauffeurs het wegdek volledig kapotgereden hebben, na de zomer te renoveren. “Om te vermijden dat de nieuwe asfaltweg daarna snel opnieuw vol putten zou zitten, zochten we een middel om het sluipverkeer te ontmoedigen op deze landelijke route waar vele fietsers passeren”, zegt schepen van Verkeer Luc Janssens (Nieuw Retie). Dat middel heeft de gemeente nu gevonden: slimme camera’s die de gemiddelde snelheid meten op het populaire sluiptraject van het Berkenstrand in Retie naar de E34 in Arendonk.

Ook op de lange gewestweg van Arendonk naar Ravels, dwars door de donkere de Staatsbossen, komen er nog dit jaar trajectcamera’s. Een derde set van camera’s wordt geïnstalleerd in Ravels: op de N12 van Poppel naar de Nederlandse grens. “Uit cijfers van de politie blijkt dat hier vaak veel te snel gereden worden en dat er ook vele ongevallen gebeuren, waarvan enkele zelfs met dodelijke afloop”, zegt burgemeester Walter Luyten (CD&V). “Door camera’s te plaatsen willen we de verkeersveiligheid verhogen op de N12, ook voor fietsers."

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio