Driegehuchtenjogging: loopwedstrijd met garantie op goed weer

Driegehuchtenjogging: loopwedstrijd met garantie op goed weer

Foto: ema

Retie - In het Retiese kerkdorp Schoonbroek vindt op vrijdag 4 augustus de 32ste editie van de Driegehuchtenjogging plaats: een recreatieve loopwedstrijd die de voorbije jaren telkens kon rekenen op mooi zomerweer.

“Wij hebben een goed-weergarantie”, bevestigt voorzitter Gert Wens van FC Schoonbroek, de lokale voetbalclub die al sinds 1985 elk jaar een gemoedelijke loopwedstrijd organiseert door de akkers en weilanden van de gehuchten Kortijnen, de Hoeve en Kinschot.

De deelnemers kunnen kiezen uit drie omlopen van 5, 10 en en 15 kilometer. Voor de kinderen is er een verkort parcours van 400 of 800 meter. “De lopers kunnen vrij gebruikmaken van onze vernieuwde accommodatie, met nieuwe kleedkamers en douches, maar ook een nieuwe kantine en een ruime parking”, zegt de clubvoorzitter. De kinderen starten om 19 uur, de volwassenen om 19.30 uur.

Zondag gaat de kantine van FC Schoonbroek opnieuw open, dit keer voor een heuse spaghettidag. “Lust je geen spaghetti? Geen probleem, je kan er ook een croque monsieur of frikadellen met krieken eten. En als nagerecht is er nog een ijsje”, zegt Gert Wens. Het restaurant is open van 11 tot 19 uur.

Inschrijven kan via de website van de club: www.fcschoonbroek.be of via tel. 0486-26.74.23.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio