Kunst en literatuur lokken massa volk naar plattelandsdorp

Kunst en literatuur lokken massa volk naar plattelandsdorp

Boeken&Koeken werd dit jaar ingericht in de bekende zakkenfabriek van Zakkenhandel Louis Blockx in Arendonk: een schot in de roos, zo bleek. Foto: ema

Arendonk - Kunnen kunst en literatuur een groot publiek boeien in een Kempens plattelandsdorp? Ja, zo bewijst Boeken&Koeken in Arendonk. Het festival lokte zondag bijna drieduizend bezoekers.

Boeken&Koeken krijgt volgend jaar al zeker een vervolg. De tweede editie van het kunst- en literatuurfestival, dat plaatsvond in de eeuwenoude zakkenfabriek van Zakkenhandel Louis Blockx in Arendonk, heeft afgelopen weekend alle verwachtingen overtroffen met een recordopkomst van bijna drieduizend bezoekers.

"Boeken&Koeken is geen experiment meer. Het wordt een blijver op onze kalender”, bevestigt Gert Wouters (37) van vzw De Wildeman, een vrolijke vriendengroep van lokale muziek- en cultuurliefhebbers die het festival organiseerde. “Hoe het komt dat een moeilijk verkoopbaar product als kunst en literatuur toch aanslaat bij zo’n groot publiek? Het is de combinatie van ons aanbod die de mensen blijkt aan te spreken: plaatselijke én bekende Vlaamse kunstenaars en schrijvers, onder wie Herman Brusselmans en Dalilla Hermans, gecombineerd met zelfgebakken koekjes, een eigen bier en andere Arendonkse lekkernijen. Op een schitterende locatie dan nog: in een historisch industrieel pand.”

Waar Boeken&Koeken 2019 zal plaatsvinden, is nog niet beslist. Mogelijke opties zijn de internationale plastiekbedrijf Ravago Plastics in de Poederstraat en staalfirma Iemants in industriepark Hoge Mauw.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio