Kinderen zoeken in bos naar Hekselien en… naar paaseieren

Foto: ema/greet botterman

Retie - Alle kinderen van Retie van 0 tot 8 jaar worden op paaszaterdag uitgenodigd in het Prinsenpark in Retie voor een bijzondere paashappening. Samen met de paashazen gaan ze in het sprookjesbos op zoek naar Hekselien, het bekende heksenfiguurtje van de gelijknamige kinderboekenreeks van de Retiese auteur An Melis.

De paashappening vindt plaats op zaterdag 31 maart van 14 tot 15u en wordt georganiseerd door VVV Retie. De organisatoren roepen de kinderen op om zich te verkleden in een kleine Hekselien. “Of als draak, clown of goochelaar met een goochelstokje”, zegt Liesbeth Van Herck van de dienst Informatie en Vrije Tijd van de gemeente. “En breng ook een mandje mee, want misschien liggen er onderweg wel eieren verstopt in het bos”, voegt ze er nog aan toe.

De deelnemende rapers hoeven ook geen schrik te hebben dat ze die dag gaan omkomen van de dorst, want de paashazen hebben beloofd om ter plaatse een kindvriendelijke toverdrank te brouwen voor de deelnemende 0- tot 8-jarigen. Het volledige parcours van de zoektocht is overigens geschikt voor buggy’s.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio