Galmaardse ommegang van het Heilig Kruis

Galmaarden - Vanavond, woensdag 28 maart, start om 19 uur de Ommegang van het Heilig Kruis aan het parochielokaal van Galmaarden in de Bergstraat. Ze maken een gebedswandeling van ongeveer 8 kilometer met een korte tussenstop in de Sint Pauluskapel. In de Sint Pauluskapel is er een kort bezinningsmoment met gelegenheid tot verering van de relikwie van het Heilig Kruis. Eindigen doen ze terug in het parochielokaal met een gezellig samenzijn bij een hapje en drankje.

De Broederschap van het Heilig Kruis en de parochie Sint-Pieter heten je van harte welkom en nodigen je uit om mee te stappen, te bidden en te zingen, om tijdens deze ommegang het Heilig Kruis te vereren en de noden van wereld en maatschappij evenals de gevraagde intenties te overwegen.

"De Ommegang van het Heilig Kruis te Galmaarden is gegroeid na het succesvolle Heilig Kruisspel in de toenmalige kerk in Galmaarden in oktober 1981. Toen werd aan dit verhaal een vervolg gebreid door elk jaar met het Heilig Kruis op stap te trekken, van de parochiekerk langs de kapel van het Heilig Kruis op het einde van de Bergstraat naar de Sint-Pauluskapel over de Wilderberg en zo terug te keren naar de parochiekerk om het Heilig Kruis te tonen aan de parochianen van Galmaarden en iedereen die het wou", zegt Pascal Van Cutsem, de
coördinator van de editie 2018. " Ze wouden ook de kans bieden het Heilig Kruis te vereren en de noden en intenties al biddend te overwegen.  Na de brand van de parochiekerk vertrekt de ommegang aan het parochielokaal in de Bergstraat en eindigt ze ook daar. De ommegang afleggen, was voor velen in die tijd een manier om hun nood aan de Heer bekend te maken. Ook in deze tijd gaan mensen opnieuw de ommegang om gunsten te bekomen. Wij willen hen met deze groepsommegang daarin bijtreden."  

De tocht wordt georganiseerd door de Broederschap van het Heilig Kruis in samenwerking met de parochie Sint-Pieter Galmaarden en het gemeentebestuur van Galmaarden en gebeurt onder politiebegeleiding. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio