Oud-commissaris Freddy helpt mensen op weg naar een rijexamen

Ninove / Denderleeuw - Hij is al jaren met pensioen, maar oud-commissaris Freddy Sonneville uit Roosdaal blijft zich inzetten voor een betere verkeersveiligheid.

Op maandag 2 april start oud-commissaris Freddy Sonneville uit Roosdaal met een nieuwe lessenreeks voor mensen die hun rijbewijs willen behalen. Die verkeerslessen geeft hij volledig gratis en dat doet hij al meer dan veertig jaar. Al meer dan 12.500 mensen uit Roosdaal, Denderleeuw en andere buurgemeenten kregen ondertussen verkeersles van de gepensioneerde commissaris. 'De perfecte manier om je voor te bereiden op het theoretisch rijexamen.'

Scholieren die bij Sonneville les volgen, zijn meteen op de hoogte van de nieuwste verkeersregels, de instinkertjes op het examen en de moeilijke vragen. De lessen vinden opnieuw plaats in de refter van het Immaculata Maria Instituut in Roosdaal. De eerste les start op maandag 2 april en duurt van 9 tot 12.30 uur. Nadien zijn er lessen op dinsdag 3 april vanaf 18 tot 21.30 uur, op woensdag 4 april vanaf 18 tot 21.30 uur en op donderdagochtend vanaf 07.30 tot 09.30 uur.

Onmiddellijk na de les kan iedereen die aan de voorwaarden voldoet, deelnemen aan het examen. Er wordt gratis busvervoer naar een examencentrum voorzien. Inschrijven is aangeraden en kan via mail naar freddy.sonneville@skynet.be of via 0495/46.11.27. Het praktisch rijexamen neemt Freddy uiteraard niet voor zijn rekening.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio