Wielertoeristen leven zich uit op achtbaan

Wielertoeristen leven zich uit op achtbaan

WTC De Rappe Wielen organiseerde vorige maand ook al de eerste Kempense lenterit voor wielertoeristen: de Bourgondische Express. Foto: ema

Ravels / Rijkevorsel / Grobbendonk - In Ravels, Rijkevorsel en Grobbendonk vindt zondag een bijzondere tocht voor wielertoeristen plaats: de Acht van Weelde. De route is letterlijk uitgetekend als een achtbaan.

“Onze tocht is opgesplitst in twee aparte omlopen: een van 52 km en een van 53 kilometer. Samen vormen ze een acht”, zegt Patrick De Rijk van WTC De Rappe Wielen in Weelde (Ravels). Goed getrainde wielertoeristen kunnen beide lussen uiteraard combineren tot één grote route van 105 kilometer.

Volgens de parcoursbouwers is de Acht van Weelde een “prachtige fietsroute over de mooiste landwegen tussen Weelde, Sint-Jozef Rijkevorsel en Grobbendonk”. Inschrijven kan alleen in het midden van de achtbaan: in café Sport aan Stevennekens in Rijkevorsel, tussen 7u en 11u. “Wie toch bij ons in Weelde wil vertrekken, kan de gele pijlen volgen vanaf de Koningstraat naar het industrieterrein in de Nijverheidsstraat”, zegt Patrick De Rijk.

WTC De Rappe Wielen is een van de oudste en bekendste wielertoeristenclubs in de Kempen. De vereniging werd in 1971 opgericht door dorpsfiguur Jef De Rijk, die acht jaar geleden overleed. Bijna vijftig jaar lang runde ‘Jefke’ in de Koning Albertstraat een winkel van meubelen en carnavalsartikelen. De zaak was bekend tot ver buiten Ravels.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio