Bijzondere politiemacht van roze agenten op Schoonbroekkermis

Bijzondere politiemacht van roze agenten op Schoonbroekkermis

Foto: bdd

Retie - Omdat hij vreesde voor onlusten en baldadigheden, trommelde de burgemeester van Retie zondag een speciale interventiemacht van de lokale politie op om de orde te handhaven onder de toren van de Sint-Jobkerk: een bijzondere politiepatrouille van roze agenten, echte mannen met de hormonen van het sterke geslacht.

De love and peace police was een van de vele plezante attracties op de 25ste editie van Schoonbroek Leeft. De kermis ontstond een kwarteeuw geleden toen enkele Schoonbroekse jongeren, vooral ex-Chiroleiders, op een avond samen aan de toog zaten en vaststelden dat het eigenlijk kermis moest zijn in hun dorp, maar dat hun foor helaas al lang niet meer bestond. Ze staken de koppen bij elkaar, legden hun eigen spaarcenten op tafel en besloten gewoon zelf een nieuwe kermis te bouwen: met zelfgemaakte attracties.

Zo werd er dit jaar ook een eigen rosse buurt ingericht in een smal straatje vlak voor de deur van de plaatselijke parochiekerk: de Lekdreef, een knipoog naar de gelijknamige dreef aan de abdij van Averbode. In het ‘Glazen Straatje’ van Schoonbroek waren er wel geen ijsjes om aan te likken. Wel konden de bezoekers er voor 2 euro genieten van drie lekkere en geestige peepshows.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio