Zakken moeten voortaan doorschijnend of open zijn

Misbruik van plastiekafval in containerpark

Misbruik van plastiekafval in containerpark

Foto: Eddy Meulemans

Arendonk - De eerste afvalbak in het containerpark van Arendonk is die van het plastiekafval. Tenminste, dat zou zo moeten zijn. Want de voorbije weken en maanden bleken almaar mensen de eerste container te misbruiken voor restafval.

Om nog meer misbruik te voorkomen moet iedereen voorlopig zijn plastiekafval in een doorschijnende zak aanbieden, ofwel zijn zak openmaken alvorens hem in de container te kieperen.

Dat het de toezichthouders in het containerpark menens is, mocht ik zelf al aan den lijve ondervinden. Toen ik afgelopen week een keurig dichtgesnoerde oude grijze vuilniszak met het opschrift 'gemeente Arendonk' uit de koffer van mijn auto haalde en hem met een welgemikte driepunter in de eerste bak wilde smijten, werd ik nog net op tijd teruggefloten.

'Eerst openmaken', zei de dienstdoende controledame. Nadat ze de inhoud van mijn zak nauwkeurig ontleed had, stak ze haar duim omhoog. 'Mooi gesorteerd, mijnheer. U mag nog komen!'

Wat vind jij? Terecht dat de inhoud van de aangeboden zakken voortaan eerst gecontroleerd wordt voordat je ze in de container kiepert? Klik op 'Reageer zelf' bovenaan dit bericht.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio