Van oud naar nieuw

Geitenmarkt in Arendonk alweer vernieuwd

Geitenmarkt zoals ze vroeger was. Foto: Eddy Meulemans

Arendonk - In onze wekelijkse rubriek 'Van oud naar nieuw' brengen we vandaag een oud en een nieuw beeld van het kruispunt van De Valken met de Kloosterbaan in Arendonk, vroeger bekend als de Geitenmarkt.

De Kloosterbaan wordt nog dit jaar helemaal heraangelegd, met een nieuw wegdek, een breed voetpad en een verhoogde strook voor fietsers. De nieuwe foto zal daarom zeer binnenkort alweer achterhaald zijn. Van de zwart-witprent is de houdbaarheidsdatum al veel langer verstreken. Veel herkenningspunten zijn er niet meer overgebleven, behalve de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de schilderswinkel van Van Dael en - zij het met wat verbeelding - de parfumerieboetiek van Carpentier.

De term Geitenmarkt ken ik zelf overigens nog maar sinds vorig jaar, van toen ik schepen van Openbare Werken Wim Hendrickx (SP.A) interviewde over de geplande herinrichting van de Kloosterbaan. 'Het voetpad naar het kerkhof wordt helemaal vernieuwd vanaf de Geitenmarkt', hoor ik hem nog zeggen. Ik wist toen niet waar de man het over had. Omdat ik niet van de slimsten ben? Of omdat ik te laat geboren ben? Laat me geloven dat ik nog een jonge gast ben...
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio