32-jarige architect Kristof Hendrickx is kandidaat-burgemeester voor N-VA

32-jarige architect Kristof Hendrickx is kandidaat-burgemeester voor N-VA

Vlaams parlementslid Kris Van Dijck (tweede van rechts) kwam speciaal naar parochiecentrum De Ster in Arendonk om Kristof Hendrickx (uiterst rechts) officieel voor te stellen als de nieuwe lokale kopman. Foto: ema

Arendonk - Gemeenteraadslid Kristof Hendrickx is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Arendonk de lijsttrekker voor N-VA. De 32-jarige architect kreeg de steun van het voltallige partijbestuur. Het nieuws werd afgelopen weekend officieel bekendgemaakt door Kris Van Dijck, Vlaams parlementslid en burgemeester van buurgemeente Dessel.

Op de nieuwjaarsreceptie van N-VA in parochiecentrum De Ster in Arendonk haalde Vlaams fractieleider Van Dijck zaterdag gretig de loftrompet boven. 'Ik heb Kristof in 2010 leren kennen als een jonge en ambitieuze ondernemer, die op een integere en respectvolle manier aan politiek doet', zei Van Dijck.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam Hendrickx nog op voor een andere partij: A+. Anderhalf jaar geleden liep hij over naar N-VA. 'We blijven vasthouden aan het positieve verhaal dat de N-VA uitdraagt', zegt Hendrickx vandaag. 'Het project van de N-VA is een warm en positief project. En bovenal een project van verandering.'

De nieuwe kopman van N-VA in Arendonk steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken. 'Ik ben niet alleen lijsttrekker, maar ook kandidaat-burgemeester', zegt hij vastberaden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio