Vier op de tien bestuurders rijden te snel in Singelstraat in Weelde

Ravels - Bijna vier op de tien automobilisten rijden te snel in de Singelstraat in Weelde. Dat blijkt uit snelheidscontroles van de politie.

De kronkelige Singelstraat wordt al vele jaren misbruikt als sluipweg om snel door het dorpscentrum van Weelde te snijden. Dat de meeste sluipchauffeurs er hard op het gaspedaal trappen, blijkt nu ook uit metingen van de lokale politie Kempen Noord-Oost. Maar liefst 44 van de 122 gecontroleerde passanten lapten de snelheidslimiet aan hun laars. Omgerekend gaat het om 36,1 procent van de gespotte voertuigen.

In heel Ravels werden in april in totaal 3.180 chauffeurs gecontroleerd. Exact 369 daarvan hadden een te zware voet en werden daarvoor beboet. Dat is 11,6 procent, of een gemiddelde van een op de tien bestuurders.

Het gemeentebestuur van Ravels ondertekende eind vorig jaar het zogenaamde SAVE-charter. Het letterwoord staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer. Met het initiatief beloofden gemeente en politie er alles aan te doen om het aantal verkeersdoden in het dorp tot nul te reduceren. Ook regelmatige snelheidscontroles maken deel uit van hun belofte.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio