CD&V wil weer grootste partij van Retie worden

CD&V wil weer grootste partij van Retie worden

Met deze ploeg wil CD&V de huidige bestuursmeerderheid van Nieuw Retie en SP.A breken. Foto: ema

Retie - CD&V wil na twaalf jaar oppositie weer de grootste partij van Retie worden en de macht overnemen van Nieuw Retie. Lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is landbouwer Dirk Smets (51). Nieuwkomer Griet Bastiaansen (40) en huidig gemeenteraadslid Frans Van Deuren (59) staan op de tweede en de derde plaats. Lijstduwer is ex-schepen Rik Raeymaekers (57).

'We hebben een zeer evenwichtige lijst, met een perfecte mix van ervaring en nieuw talent', zegt partijvoorzitter Eddy Van Gestel (CD&V). 'Negen huidige gemeenteraadsleden zijn opnieuw kandidaat. Tien nieuwkomers stonden nog nooit eerder op een lijst.'

De nieuwe gezichten bij CD&V zijn Guy Vanherck, Mia Lenaerts, Hans Tielens, Jan Van Campfort, Nicole Boonen, Rik Goris, Els Van Mechelen, Wim Dijckmans, Christel Verachtert en Pim Lansbergen. 'Nicole Boonen is in het district Turnhout ook kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen', zegt voorzitter Van Gestel.

First lady

Griet Bastiaansen is de first lady bij de Retiese christen-democraten. De overige kandidaten zijn Greet Cuypers, OCMW-raadslid Marc Weyns en de uittredende gemeenteraadsleden Frans Van Deuren, Claudia Keersmaekers, Herwig Verwaest, Kim Huysmans, Maria Lauwers en Els Menten.

In het gemeentehuis van Retie delen Nieuw Retie en SP.A vandaag de lakens uit. Samen beschikken ze over 11 van de 21 zetels in de gemeenteraad: 10 voor Nieuw Retie en 1 voor SP.A. De overige 10 zitjes worden bezet door CD&V.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio