Niemand rijdt te snel in Koningsstraat in Weelde

Ravels - In de Koningsstraat in Weelde houdt iedereen zich netjes aan de verkeersregels. Dat blijkt uit snelheidscontroles van de politie.

Toen een anonieme wagen van de lokale politie Kempen Noord-Oost begin vorige maand verdoken stond opgesteld in de berm van de Koningsstraat, konden de agenten geen enkele boete uitschrijven. Ondanks de geringe verkeersdrukte op de landelijke verbindingsweg van Weelde naar Baarle-Hertog hielden alle negentien passanten zich aan de opgelegde maximumsnelheid.

In heel Ravels werden vorige maand in totaal 2.326 voertuigen gecontroleerd. Exact 184 daarvan reden te snel en werden daarvoor beboet. Dat is 7,9 procent, of een gemiddelde van een op de dertien bestuurders. De cijfers zijn ongeveer gelijk met die van de maand voordien.

De meeste overtredingen werden vastgesteld op de Arendonksesteenweg, waar 37 van de 208 chauffeurs tegen de lamp liepen omdat ze hun gaspedaal te diep hadden ingedrukt. Omgerekend ging het om 17,8 procent van de voorbijrijders. De controle op de gewestweg van Ravels naar Arendonk vond plaats op zaterdag 29 december.

Het gemeentebestuur van Ravels ondertekende op het einde van vorige legislatuur het zogenaamde SAVE-charter. Het letterwoord staat voor Samen Actief voor Veilig Verkeer. Met het initiatief beloofden gemeente en politie er alles aan te doen om het aantal verkeersdoden in het dorp tot nul te reduceren. Ook regelmatige snelheidscontroles maken deel uit van hun belofte.

Een overzicht van alle wegcontroles in december vindt u hieronder.

  • Arendonksesteenweg: 37 overtredingen op 208 voertuigen, of 17,8 procent
  • Kerkstraat: 43 overtredingen op 279 voertuigen, of 15,4 procent
  • Klein Ravels: 54 overtredingen op 390 voertuigen, of 13,8 procent
  • Turnhoutseweg: 18 overtredingen op 382 voertuigen, of 4,7 procent
  • Tilburgseweg: 22 overtredingen op 660 voertuigen, of 3,3 procent
  • Koning Albertstraat: 10 overtredingen op 388 voertuigen, of 2,6 procent
  • Koningsstraat: 0 overtredingen op 19 voertuigen, of 0 procent
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio