Ook Noren en Amerikanen komen in Poppel naar hondensport kijken

Ook Noren en Amerikanen komen in Poppel naar hondensport kijken

Alleen de twintig beste honden van België mochten deelnemen aan het BK in Poppel. Foto: ema

Ravels - Het Belgisch kampioenschap ‘ringsport’ op het terrein van hondenclub De Trouwe Waker in Poppel lokte vorig weekend niet minder dan 850 toeschouwers, onder wie ook heel wat mensen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en… de Verenigde Staten.

Alleen de twintig beste honden van België mochten eraan deelnemen. De titel ging uiteindelijk naar Mike Werts uit Ranst met zijn hond Stan van de Leibeekhoeve. Ook twee lokale clubleden kwalificeerden zich voor de eindronde. Nick Willemsen eindigde als 13de met zijn hond Mitch van de Atanshoeve. Tom Van Nijlen werd 15de met Milo.

Hoewel De Trouwe Waker al bijna honderd jaar bestaat, was het nog maar de eerste keer in de clubgeschiedenis dat de Poppelse hondenvereniging het Belgisch kampioenschap mocht organiseren. ‘De reacties waren lovend’, zegt clubsecretaris Nick Willemsen trots. ‘Dit was mogelijk dankzij een hechte groep vrienden, samen met de vele vrijwillige handen van vrienden en familieleden.’

Voor de deelnemers stond er ook een uitgebreide prijzentafel klaar, met bekers, medailles en bloemen. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Walter Luyten (CD&V) en schepen van Sport Koen Rombouts (CD&V).

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio