Nieuw 'Academieboek' bevat unieke foto's koning Albert en koningin Paola

Nieuw 'Academieboek' bevat unieke foto's koning Albert en koningin Paola

De academie bestaat 50 jaar en viert dat met een megafotoboek van 400 pagina's. Vlnr: burgemeester Kristof Hendrickx, directeur Marc Hermans en de docenten Kristel Van Ballaer en John Van Oers. Foto: ema

Arendonk - Wat in 1963 begon als een kleine afdeling van de gemeenteschool, waar je teken- en schilderlessen kon volgen, is intussen uitgegroeid tot een gereputeerde kunstacademie met liefst 1.800 leerlingen.

De gemeentelijke Academie voor Schone Kunsten in Arendonk bestaat vandaag 50 jaar en viert dat met de uitgave van een prachtig fotoboek. Het mega-album telt 400 pagina's en bevat 540 foto's, waaronder ook enkele unieke beelden van het bezoek van koning Albert II en koningin Paola in 1998.

Toch is 'Academie Arendonk 50' veel meer dan een dik prentenboek, want ook de geschiedenis van de academie komt ruim aan bod, aangevuld met talrijke actuele interviews. 'We hebben er zeven jaar aan gewerkt', zegt docent Kristel Van Ballaer.

Van het jubileumboek werden duizend exemplaren gedrukt. Het album kost 32 euro en kan besteld worden op het secretariaat van de academie, dat gehuisvest is in de oude sigarenfabriek van Karel I aan de Wampenberg.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio