Gemeente schenkt buiten dienst gesteld voertuig aan ontwikkelingsproject Amani Bukavu

Maldegem krijgt elektrische wagen ter beschikking van Eandis

Maldegem - Distributiebedrijf Eandis stelt gedurende drie maanden een elektrische wagen gratis ter beschikking aan het gemeentebestuur van Maldegem. De wagen werd op 28 april 2016 officieel overhandigd. Dit initiatief heeft als bedoeling het gemeentebestuur kennis te laten maken met elektrische mobiliteit. Het college maakte van de gelegenheid gebruik om op hetzelfde moment een buiten dienst gesteld voertuig van de groendienst aan de heer Luc Savat te schenken, die vrijwilligerswerk verricht in Congo. Hij zal het voertuig gebruiken voor het ontwikkelingsproject Amani Bukavu dat door het gemeentebestuur Maldegem gesteund en gesubsidieerd wordt.

In Vlaanderen rijden ongeveer 3,7 miljoen voertuigen, waarvan 3,1 miljoen personenwagens. Jaarlijks samen goed voor 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. Eén van de opties om over te schakelen naar een efficiënter en duurzamer energiegebruik, is de vervanging van voertuigen op fossiele brandstof door elektrische voertuigen.

Tijdens de afgelopen jaren heeft Eandis op 70 locaties oplaadpunten voor elektrische auto’s en voor elektrische fietsen of scooters ingevoerd om zo te komen tot een netwerk van oplaadeilanden verspreid over Vlaanderen. Op die manier kan er invulling worden gegeven aan de doelstellingen om binnen een straal van 20 km of binnen de 20 minuten een oplaadpunt binnen bereik te hebben.

Maar Eandis gaat nog een stap verder. Het distributiebedrijf heeft een aantal elektrische voertuigen aangeschaft om uit te lenen aan openbare besturen. Het is de bedoeling om deze openbare besturen kennis te laten maken met de eigenschappen en de mogelijkheden van de elektrische wagens.

De elektrische wagen waarvan op 28 april 2016 de sleutels werden overhandigd aan  het gemeentebestuur is een Renault Kangoo. Deze wagen wordt gedurende drie maanden gratis ter beschikking gesteld.  Alle werknemers zullen gebruik kunnen maken van het voertuig om zo zelf de mogelijkheden en eigenschappen van elektrische wagens te ervaren.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio