Wereldbeker biketrial en poging Guinness World Record

Foto: Erwin Mynsberghe

Aalter - p zaterdag 20 mei en zondag 21 mei ontvangt Aalter voor de tweede keer de wereldtop van de fietstrial. Op het grasterrein naast het gemeentehuis vindt dan de eerste wereldbekermanche biketrial plaats. In 2012 was Aalter al eens gastgemeente.

iketrial is de meest technische sport die kan worden beoefend met een fiets. Het doel is om obstakels te berijden en zo weinig mogelijk strafpunten te maken (door een voet aan de grond te zetten, te vallen of de tijdslimiet te overschrijden).

Ambassadeur van onze gemeente

Aalternaar Kenny Belaey (34) is veruit de meest gekende naam in de trialsport met een indrukwekkend palmares: meervoudig Belgisch, Europees en wereldkampioen, alsook meerdere eindoverwinningen in het wereldbekerklassement. Hij geeft overal ter wereld biketrialdemonstraties, onder andere tijdens halftime shows van NBA-wedstrijden. Omdat hij in het binnen- en buitenland Aalter vaak vernoemt, mag hij gerust gezien worden als de officieuze ambassadeur van onze gemeente.

141 rijders uit 18 landen

Om de 25-jarige carrière van Kenny Belaey te vieren, haalden het gemeentebestuur en organisator Enter-bike de openingswedstrijd van de 2017 UCI World Cup Trials naar onze gemeente. Op zaterdag 20 mei (van 8.30 u tot 18.30 u) en zondag 21 mei 2017 (vanaf 9.00 u) kan je gratis 141 rijders uit 18 landen bewonderen op het grasterrein naast het gemeentehuis. Dat weekend is Aalter dus even wereldhoofdstad van de evenwichtskunst. De UCI World Cup Trials bestaan uit vijf wedstrijden. De volgende haltes zijn in Oostenrijk en Frankrijk. Het slotevenement vindt op 23 en 24 september plaats in Antwerpen.

Guinness wereldrecordpoging op 19 mei

Als opwarmer vindt er op vrijdag 19 mei 2017 om 20.30 u op de Markt ook een hoogspringcompetitie plaats. Het doel is om hetGuinness-wereldrecord van de hoogste sprong met een fiets, de zijdelingse bunny-hop of side-hop genoemd, te verbreken! Het record staat op naam van de Nederlander Rick Koekoek die in 2014 in Londen over 1m 43 sprong. Lokale rijder Steven Vanheste zal er alles aan doen om te scoren in deze spectaculaire nevencompetitie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio