CT The Bananas!? uit Adegem rijdt aan gemiddelde van 45.04 kilometer per uur naar derde plek in unieke tijdrit Red Bull Kop Over Kop.

Adegems Team op podium van Red Bull Kop Over Kop

Adegems Team op podium van Red Bull Kop Over Kop

Foto: Red Bull

Maldegem - De koers is van ons! 13 Belgische ploegen stonden aan de start van de unieke ploegentijdrit Red Bull Kop Over Kop in Nederland. Die raasde met start en finish in Roden over 100 kilometer afgesloten parcours. Starten deed de kopman alleen, om als team van vijf te finishen. Koersen met een twist dus, met bakken doorzettingsvermogen en tactisch inzicht als vereisten. Team ‘CT The Bananas’ uit Adegem denderde aan een waanzinnig gemiddelde van 45,04 kilometer per uur over het parcours, goed voor 2 uur, 14 minuten en 32 seconden fietsen. Ze werden zo erg knap derde. Team USVW de Domrenner won met een tijd van 2 uur, 13 minuten en 38 seconden. “We reden een perfecte wedstrijd,” zegt kapitein Ron Vandenbussche van ‘CT The Bananas’.

"Vorig jaar werd ons team derde. We wilden deze editie ten minste één, en liefst twee plaatsen beter doen. We gingen hard vanaf de start, en met elke renner die aansloot joegen we dat gemiddelde opnieuw de hoogte in. We reden een perfecte wedstrijd, al waren er twee teams nog net iets sterker. Maar hey, we pakken ze volgend jaar!”

“We hadden met Filip Speybrouck - de houder van het werelduurrecord bij de Masters (35+) en winnaar van de Monstertijdrit in Almere in 2016 - een hele sterke troef in handen. En ook het afgezette parcours lag er perfect bij. Minder bochten dan vorig jaar, met mooie stukken waar we echt voluit konden gaan. De organisatie was echt top. Fietsen is echt een plezier zo!”

Wat is Red Bull Kop Over Kop?

Er stonden in Roden 189 teams van vijf en dus bijna 1000 renners aan de start. Van elk team startte telkens één renner, om na 100 km met vijf renners te finishen. De kopmannen begonnen alleen vanuit Roden. In Bakkeveen kwamen na 22 kilometer de Stoempers erbij. Na 42km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In de plaats Een vergezelden de Meesterknechten hun team na 59 km. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet. 100 kilometer knallen dus, maar met het nodige tactische inzicht!

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio