Zestiende Switchback Memorial March in Maldegem

Zestiende Switchback Memorial March in Maldegem

Foto: SWITCHBACK MEMORIAL MARCH

Maldegem - Op 8 september organiseert de vzw België-Canada voor de 16e maal de Switchback Memorial March. Deze herdenkingsmars aan de bevrijding van het Meetjesland door de Canadese troepen in 1944 en de herdenking van de start van de operatie “Switchback” die zorgde voor de vrijmaking van de Schelde, is tevens de 7e tocht in het wandelcriterium ‘Meetjesland… maak het mee’.

Dit jaar pakt de organisatie uit met 2 nieuwe, kortere afstanden, met name een 5 km en een 12 km. De klassiekers: 8, 16, 24 en 32 km blijven wel behouden. De 5 km is volledig toegankelijk voor rolwagens en buggy’s, zodat ook gezinnen gemakkelijk kunnen deelnemen. Maar ook de 8, 12 en 16 km zijn, mits een klein beetje hulp, toegankelijk voor rolwagens en buggy’s en op deze afstanden kunnen de deelnemers eveneens genieten van een verzorgde rustpost.

Onze omlopen zullen, met uitzondering van de 5 km allen de mooie dorpskern van Adegem aandoen, de 16, 24 en 32 km brengen ook nog een bezoekje aan Balgerhoeke en zijn tank, terwijl de 24 en 32 km via de afleidingsvaart van de Leie nog doortrekken tot Moerhuize en het Leopoldskanaal. Er wordt ook de nodige aandacht besteed aan informatie en animatie rond WO II langs het parcours. Militaire oldtimers, het militair kerkhof te Adegem, de baileybrug, de tank aan het Canadamuseum, … Om 16.00u is er dan een slotplechtigheid met bloemenhulde op de Markt te Maldegem in het bijzijn van de Canadese deelnemers.

Dus redenen genoeg om ook deel te nemen en voor een stempel voor het streekproductenpakket het Meetjeslandse wandelcriterium te gaan. Starten kan in het Dienstencentrum Oud-Sint-Jozef, Mevrouw Courtmanslaan 91 te Maldegem tussen 7 en 15u. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio