Concert Canticorum met Guido Belcanto en combo

Concert Canticorum met Guido Belcanto en combo

Foto: if

Maldegem - Het Gemengd Koor Canticorum uit Adegem herneemt op vrijdagavond 11 januari 2019 het concert met Guido Belcanto en combo.

Koorleider Jan Wauters: "Guido Belcanto is bij ons alom bekend als de koning van het levenslied. Hij weet als geen ander met meeslepende melodieën, een herkenbare basbaritonstem en zelfgeschreven Nederlandstalige teksten te ontroeren. In oktober 2017  liet hij samen met zijn gedreven begeleiders, die we leerden kennen als de mannelijke helft van The Jacquelines, en met een heus koor uit Adegem een volle zaal  genieten van een spetterend optreden.
Belcanto koos toen voor een samenwerking met het Gemengd Koor Canticorum uit Adegem. Het koor o.l.v. de energieke dirigent Jan Wauters vond tijdens drie vertoningen van het evocatieconcert Eindelijk Vrij? eerder al de weg naar CC Den Hoogen Pad. Uit hun intussen steeds uitgebreider geworden repertoire werden enkele mooie nummers geput. De liederen die Guido Belcanto samen met het bijna vijftigkoppig koor zong, klonken even anders dan gewoonlijk. Met heel veel muzikaal enthousiasme werd hier een onweerstaanbare toverdrank gebrouwen. Omdat velen toen dit topconcert niet konden bijwonen, wordt het op 11 januari 2019 hernomen."

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio