De Nacht van de Geschiedenis met meesterlijke muziek

De Nacht van de Geschiedenis met meesterlijke muziek

Het kleinkunstduo Lies en Jeroen brengen eigen Nederlandstalige luisterliedjes, kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. Foto: if

Aalter / Knesselare - Dinsdag 19 maart organiseert het Davidsfonds in Vlaanderen weerom 'De Nacht van de Geschiedenis” met als thema 'Meesterschap'. Dat vertaalden ze in Bellem als 'Meesters in de Muziek'. Muziek en zang overstijgen alle eeuwen, leeftijden, rangen en standen. Daarom presenteren DF Bellem en de Gezinsbond Bellem in samenwerking met DF Lotenhulle-Poeke en DF Aalter een muziek- en zangavond in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Bellem op om 19 uur.

Die bestaat  uit vier optredens van heel wat jong talent. Kinderen van de Taborschool Bellem openen de avond en geven het beste van zichzelf. Het duo Elien en Maxim ademt muziek. Op een podium staan is hun droom en met hun repertoire palmen ze het publiek  vast en zeker in. Het kleinkunstduo Lies en Jeroen brengen eigen Nederlandstalige luisterliedjes, kortstondig gerijpt, maar diep geworteld.  De haarfijne samenzang in combinatie met twee akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten. Tot slot is er het optreden van het schoolkoor MariChoir van het Instituut Zusters Maricolen uit Maldegem. Een groep muzikale leerlingen en enkele leerkrachten brengen adembenemende en ontroerende muziek met thema’s die alle grenzen overschrijden. Ze beloven het publiek te verrassen met een bijzonder slot!

Davidsfonds  Bellem kende in de tachtiger jaren van vorige eeuw tal van succesvolle optredens van kleinkunstenaars. "Met deze avond willen ze die traditie hernemen, maar met enige vernieuwing", zegt secretaris Jean-Pierre Debyser.

Afspraak in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Bellem op 19 maart om 19 uur. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio