Sgolba Aalter sluit basketseizoen af met Vervaet Verhuis All-Star Game

Sgolba Aalter sluit basketseizoen af met Vervaet Verhuis All-Star Game

Foto: if

Aalter / Knesselare - Op zaterdag 11 mei organiseert Sgolba Aalter de Vervaet Verhuis All-Star Game in het Sportpark in Aalter. Voor de 17de editie van deze seizoensafsluiter krijgt het evenement een nieuwe naam, maar voor de rest blijft de formule ongewijzigd. Een selectie van de beste Oost- en West-Vlaamse ploegen, aangevuld met gastspelers uit de nationale reeksen, neemt het voor het goede doel tegen elkaar op in een galawedstrijd.

De competitie in de Euromillions Basketball League loopt nog en dus zijn er geen eersteklassers aanwezig, maar met spelers van de 4 halve finalisten van de TDM 1 (o.a. Nick Celis, Joren Vermoesen, Lars De Lepeleire en Leroy Anthonis), kampioen Latem- De Pinte (Harm Loontiens) en toptalenten van BC Oostende (Noé Botuli en Servaas Buysschaert) is het alvast zeker dat er heel wat kwaliteit op het parket zal staan in het Aalterse Sportpark. Met ook nog een dunk contest is het duidelijk dat de liefhebbers van spektakelrijk basketbal aan hun trekken zullen komen. In de 3-point contest wordt het afwachten wie titelverdediger Brandon Freeman (Gent Hawks) kan opvolgen.

Het spektakel begint al om 16u00. In de Rookie Game neemt een selectie van Ghent Basketball het op tegen een jeugdploeg van BC Oostende. Om 18u00 is het in de Vintage Game aan enkele oude gloriën om hun basketbalschoenen nog eens van onder het stof te halen.

Tickets voor dit evenement kosten € 8,00 in voorverkoop (€ 10,00 aan de kassa) en kunnen besteld worden op www.allstargame.be. De opbrengsten wil Sgolba gebruiken voor de oprichting van een G-ploeg. Deze G-ploeg is er voor mensen met een verstandelijke beperking (IQ<75) en voor mensen met een fysieke beperking die geen gebruik maken van een rolstoel.

De officiële naam is dit jaar de Vervaet Verhuis All-Star Game. Vervaet Verhuis is een verhuisfirma die gevestigd is in Aalter en zich vooral specialiseert in bedrijfsverhuizen. CEO Kurt Van Synghel licht toe waarom zijn bedrijf dit evenement ondersteunt: “Als sponsor van de Gent Hawks en Sgolba Aalter zijn we al enkele jaren in het basketbal actief. Basketbal is een erg snelle en aantrekkelijke sport, waar je tijdens de matchen vaak op het puntje van jouw stoel zit. Tijdens het All-Star Game zetten we dit spectaculaire element nog meer in de verf. Het All-Star Game heeft al een mooie traditie, maar we willen samen met de organisatie dit evenement de komende jaren nog verder uitbouwen. Dat de opbrengsten naar een goed doel gaan, was voor ons ook een belangrijke factor.“

Programma:

16u00: Rookie Game
18u00: Vintage Game
20u15: Vervaet Verhuis All-Star Game

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio