UPDATE. Asbest aan sporthal Kleit

UPDATE. Asbest aan sporthal Kleit

Ook in de Kleitse Chiro-lokalen werd naar sporen van asbest gezocht. Foto: Erwin Mynsberghe

Maldegem - De site rond de sporthal van Kleit zal minstens voor een week gesloten worden nadat analyses hebben uitgewezen dat er asbestpartikels aanwezig zijn.

Het asbest is afkomstig van dakplaten van de sporthal die niet reglementair zijn verwerkt. De zaak kwam aan het licht door een filmpje dat bij de politie woensdag werd binnengebracht en waarop te zien is hoe een werkman de asbestplaten in de container breekt om meer plaats te maken. Hierdoor kwamen er echter asbestvezels vrij. De containers werden ondertussen verwijderd en donderdagavond werd het dak van de sporthal met een zeil afgedekt. Een gespecialiseerde reinigingsfirma is sinds gisterenavond ook bezig om de afgesloten site verder te fixeren. Om de openbare veiligheid te garanderen en de gezondheid te vrijwaren, besliste burgemeester Bart Van Hulle dat er deze ochtend stalen werden afgenomen buiten de huidige perimeter om de eventuele aanwezigheid van asbest daar te detecteren. De resultaten worden in de vooravond verwacht. Op basis van het resultaat worden eventuele bijkomende maatregelen genomen.
dat er een gespecialiseerde firma aangesteld wordt om de site asbestvrij te maken. Het asbestvrij maken zal 1 à 2 weken duren.

Contactnummer en onthaalpunt voor vragen over asbest

Wie vragen heeft over asbest, kan bellen naar het contactnummer van de gemeente via tel. 050 72 89 37 of langsgaan bij het onthaalpunt in het gemeentehuis.

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio