Maandagmarkt gaat open onder strikte voorwaarden

Maandagmarkt gaat open onder strikte voorwaarden

Foto: if

Maldegem - De Nationale Veiligheidsraad besliste dat wekelijkse markten opnieuw georganiseerd mogen worden. De wekelijkse markt in Maldegem heropent vanaf maandag 18 mei, weliswaar onder strikte voorwaarden.

Er zijn in- en uitgangen om de markt te betreden en te verlaten. Je kan de markt in via deze ingangen: (1) kruispunt Marktstraat / Stationsstraat, (2) kruispunt Marktstraat / Edestraat, (3) Markstraat, naast de fontein (twee ingangen, rechtover de schoenenzaak), (4) kruispunt Marktstraat / Nieuwstraat, (5) kruispunt Nieuwstraat / rond punt Brielstraat.

Het is bovendien verplicht onderstaande veiligheidsregels te volgen voor jouw veiligheid en die van de andere marktbezoekers:

- Bij het betreden en verlaten van de markt is het verplicht om de handen te ontsmetten. De gemeente stelt hiervoor ontsmettingsgel ter beschikking.
- Blijf thuis als je ziektesymptomen hebt. Vraag familie of buren om je boodschappen te doen
- Hou 1,5 meter afstand van andere marktbezoekers en de marktkramers, ook in de wachtrij voor het kraam.
- Een mondmasker wordt aangeraden, maar is niet verplicht.
- Er worden maximaal 300 mensen tegelijkertijd toegelaten op de markt. Als de markt “vol” is, zal een steward u vragen om even te wachten.
- Wie naar de markt komt, wordt geleid in een parcours met éénrichtingsverkeer. Zo kunnen bezoekers de gezonde afstand respecteren en moeten ze elkaar niet nodeloos kruisen. Volg het circuit dat aangeduid is en loop niet tegen de stroom in.
- Raak alleen de producten aan die je nodig hebt.
- Kom zoveel mogelijk alleen naar de markt en doe je boodschappen niet langer dan nodig
- Betaal zoveel mogelijk met de kaart, bij voorkeur contactloos
- Volg altijd de aanwijzingen van het gemeentepersoneel en de marktkramers.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio