Kenny Belaey ontvangt de wereldtop in eigen huis

Kenny Belaey ontvangt de wereldtop in eigen huis

Aalternaar Kenny Belaey is klaar om te schitteren voor eigen publiek. Foto: Mauricio Ramos

Aalter - Van 1 tot en met 3 juni is Aalter dé wereldhoofdstad van de trialbike. De woonplaats van trial legende Kenny Belaey ontvangt dan immers de openingsmanche van de 2012 UCI World Cup Trials. De beste rijders ter wereld afkomstig uit 15 landen zullen op de terreinen rond het gemeentehuis de strijd aangaan op een zeer uitdagend, technisch parours. Het de bedoeling dat de rijders de verschillende zones -bezaaid met rotsen en allerlei adembenemende obstakels- berijden zonder hun evenwicht te verliezen. Spanning, sfeer en spektakel verzekerd! Bovendien is de inkom aan de Europalaan helemaal gratis.

Viervoudig wereldkampioen en regerend Europees kampioen Kenny Belaey start zijn wereldbeker-campagne met grootse ambities. De 29-jarige Red Bull atleet gaat immers op jacht naar zijn 7de (!) eindzege in de World Cup. Een overwinning in Aalter zou de kers op de taart zijn van wat nu al de grootste trialwedstrijd ooit in ons land mag genoemd worden. Belaey neemt het op tegen een legioen sterke Franse rijders onder aanvoering van wereldkampioen Gilles Coustellier en de belofte Aurelien Fontenoy. Maar ook de jonge Duitser Hannes Hermann, de verrassende Canadees John Webster en de Britten Andrei Burton en World Cup debutant Jack Carthy mikken op een sterke start in België. Voor de Belgische coming men, Iciar Van Den Bergh en Pierre-Charles Thomas is Aalter een uitgelezen kans om zich voor eigen publiek in de kijker te rijden. Tremelonaar Van Den Bergh kende vorig jaar zijn internationale doorbraak en haalde drie keer de finale van de World Cup. De 19-jarige Thomas is Belgisch vicekampioen bij de Elite. In Aalter wil hij een eerste keer de finale van een topwedstrijd halen.

De UCI World Cup ronde in Aalter heeft nog meer peilen op haar boog. In primeur zal namelijk de eerste Super Finale ooit plaats vinden, vanaf 13u 45 aanstaande zondag treden de 26” toppers in de arena. Om 17u45 is het de beurt aan de 20” rijders. De formule is eenvoudig; de vier beste rijders uit de finale leggen de moeilijkste vier zones één voor één af. Toeschouwers ter plaatse en op TV worden zo nog meer betrokken bij de actie en de strijd is makkelijker te volgen. De Super Finale is dan ook de volgende stap in de ontwikkeling en mediatisering van de jongste en meest spectaculaire fietsdiscipline. Alle fietsliefhebbers en sportfans zijn dit weekend van harte welkom in Aalter om mee geschiedenis te schrijven, de wereldtop met eigen ogen aan het werk te zien en onze Belgische rijders aan te moedigen! Naast de koninginneklasse, de 26” dus, gaan ook de 20” en meisjes van start in deze World Cup. En op vrijdagavond vanaf 19u staat al eeen eerste hoogtepunt gepland want dan vindt de speedtrial contest plaats op de markt in Aalter. Zoals de naam laat vermoeden gaat het hierbij om snelheid in plaats van het zo foutloos mogelijk afleggen van een parcours. Twee rijders komen tegelijkertijd tegen elkaar uit op een kort, explosief parcours. De snelste rijder wint. Voor deze nevenwedstrijd is een niet te versmaden aparte prijzenpot van 1000 euro voorzien.

Wie de evenwichtskunstenaars van de fiets ooit in levende lijve aan het werk heeft gezien is meteen verkocht. Door de grote spektalewaarde, de uitgekiende opstelling van de zones en de nieuwe wedstrijdformule leent trialbike zich echter ook perfect tot beklijvende TV! Onder impuls van Kenny ‘The Magician‘ Belaey mag de World Cup in Aalter zich opmaken voor de meest gemediatiseerde trialbikewedstrijd ooit.
 
De finale van de 26” op zondagmiddag zal om 13u 45 live te zien zijn op Life!TV, maar ook Sporza brengt een uitgebreid verslag op de buis en fans van over de hele wereld zullen de lifestream op freecaster.tv en extreme.com kunnen zien. Voor de captatie ging de organisatie in zee met het vermaarde facilitaire bedrijf Videohouse. Tel daar de ruime aanwezigheid van nationale en gespecialiseerde media bij op en het is duidelijk dat trialbike de kinderschoenen al lang is ontgroeid!

Het volledige programma van de UCI World Cup Trial van 1, 2 en 3 juni vindt u hieronder. Alle wedstrijden vinden plaats aan de Europalaan 22, 9880 Aalter.

vrijdag 1 juni :?
10u - 13u 30 Kwartfinale Elite 20”
14u - 17u 30 Kwartfinale Elite 26”
19u - 21u Speedtrial wedstrijd op de markt in Aalter
zaterdag 2 juni
11u - 13u Finale dames
14u - 16u 15 Halve finale Elite 20”
16u 30 - 18u 45 Halve finale Elite 26”
18u 50 - 20u 50 The crowd cover band - www.thecrowd.be

zondag 3 juni
11u 45 - 13u 30 Finale Elite 26”
13u 45 - 14u 45 Super Finale Elite 26”
15u - 15u 45 Pauze, side-act by Okinawa
15u 45 - 17u 30 Finale Elite 20”
17u 45 - 18u 45 Super Finale Elite 20”

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio