Ook inhuldiging plein Hof van Praet

Aalter op de loper

Aalter op de loper

Het Hof van Praet wordt tijdens 'Aalter op de loper' feestelijk ingehuldigd. Foto: Erwin Mynsberghe

Aalter - Op vrijdag 29 juni organiseert de werkgroep Aalter op de Loper in samenwerking met het gemeentebestuur en de lokale middenstand het evenement ‘Aalter op de loper’ in het centrum van Aalter. Vanaf 19.30 uur kunnen bezoekers genieten van avondshopping, animatie en muziek.

Onder het motto ‘ ‘t Winkelt ’ zijn alle winkels tijdens dit evenement open tot 23.00 u en genieten de bezoekers van fikse braderiekortingen. De handelaars hebben de toestemming om prijsverminderingen door te voeren tijdens de sperperiode. De wet betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming (WMPC) biedt immers de mogelijkheid om dit eenmaal per jaar en gedurende maximum vier dagen tijdens een
braderie toe te staan. Het verkeer wordt afgesloten voor alle voertuigen vanaf het rond punt aan de Kestelstraat tot aan het Hoefijzer. Enkel plaatselijk verkeer zal worden toegelaten. Op de parking Boomgaard aan het OCMWgebouw

Hof van Praet
Ook het gerenoveerde plein op het Hof van Praet zal tijdens ‘Aalter op de Loper’ worden ingehuldigd. De inrichting van dit groen dakplein boven de ondergrondse parking sluit aan bij het lager gelegengerealiseerde park ‘De Warande’. Een brugconstructie zal het plein met het Hof van Praet verbinden.
Het kunstwerk ‘Monument for the Zoological Society of Aalter’, winnaar van de Radio 2-wedstrijd ‘Een thuis voor een beeld’, van de Deinse kunstenaar Stief Desmet zal een prominente plaats krijgen op het Hof van Praet. De totale kostprijs van de renovatie bedroeg 379 488,31 euro inclusief btw. De werken gingen eind januari van dit jaar van start.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio