Het zomert al in Poeke

Het zomert al in Poeke

Stephanie Proot, halve finaliste van de Koningin Elizabethwedstrijd 2013, opent Poeke Zomert. Foto: if

Aalter - In Poeke begint de zomer al op zondag 6 april met de start van het nieuwe zomerprogramma. 'Poeke Zomert' staat opnieuw garant voor een kwalitatief hoogstaand cultureel programma in en rond het kasteel van Poeke.

Voor de achtste editie van de kasteelconcerten is er opnieuw gekozen voor jonge en getalenteerde muzikanten, zoals de solisten Stephanie Proot en Andrea Voets. Stephanie Proot, halve finaliste van de Koningin Elizabethwedstrijd 2013, opent het seizoen. Dan volgt het kamermuziekensemble SimoensTrio met Mozart, Bloch en Chausson. Daarna zorgt Andrea Voets voor betoverende harpklanken en brengt het Kugoni Trio een mix van internationale en Belgische componisten met Classics Revisited. Tot slot brengt Bram Nolf samen met Hans Ryckelynck een programma met Belgische componisten 'Made in Belgium'.

Nieuw voor de kasteelconcerten is het studententarief. Studenten kunnen, op vertoon van hun studentenkaart, een ticket kopen aan 5 euro per concert. Dit ticket geeft recht op plaatsen in tweede categorie op de eerste verdieping. Ook kunnen zij 'last minute tickets' kopen op de dag van het concert. Deze tickets geven recht op plaatsen die voor de start van het concert nog niet ingenomen zijn.

Hiernaast zijn er verschillende gidsbeurten in en rond het kasteel gepland. Ook de Aalterse horeca werkt mee en biedt talrijke arrangementen aan in het kader van de kasteelconcerten.

Bekijk de brochure Poeke Zomert ‘14 en een overzicht van alle activiteiten op www.aalter.be/poekezomert14.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio