Doorgaand verkeer via Korbeek-Dijle

Handelaars Sint-Joris-Weert moeten bereikbaar blijven

Handelaars Sint-Joris-Weert moeten bereikbaar blijven

Foto: Erik Roosens

Oud-Heverlee - Sint-Joris-Weert zal de komende weken moeilijk bereikbaar blijven vanuit Oud-Heverlee. "Doorgaand verkeer moet omrijden via Korbeek-Dijle", zegt schepen van Openbare Werken Adri Daniëls (CD&V). "Maar de inwoners van Oud-Heverlee kunnen via de Pastoor Tilemansstraat naar het centrum van Sint-Joris-Weert."

Op dit ogenblik is er geen doorgaand verkeer mogelijk via de Leuvensebaan tussen Oud-Heverlee en Sint-Joris-Weert. Dat blijft nog zo tot november. Ook de bussen van De Lijn rijden om via de Ophemstraat, Korbeek-Dijle en Neerijse. Dat is ook de omleiding voor wie niet in het centrum van Sint-Joris-Weert moet zijn.

Lokaal verkeer wordt nog wel getolereerd. Dat kan via de smalle Pastoor Tilemansstraat. Te mijden is de Oude Nethensebaan omdat je dan in een smalle veldweg in het bos komt en in de al even smalle Polderstraat.

"We willen de lokale handelaars zoveel mogelijk sparen", zegt Daniëls. "Vandaar dat we de omleiding via de Pastoor Tilemansstraat mogelijk maken voor wie vanuit Oud-Heverlee naar Sint-Joris-Weert moet."

Info werken

 

 

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio