Aquafin opent zuiveringsinstallatie voor bezoekers

Van vuil naar proper water

Oud-Heverlee - Aquafin opent donderdag 19 september de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Vaalbeek. Wie een kijkje wil komen nemen, krijgt een rondleiding met de uitleg hoe het zuiveringsproces precies verloopt.

Het Vlaamse waterzuiveringsbedrijf Aquafin startte in het najaar van 2016 met de renovatie van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Oud-Heverlee, een investering van ruim anderhalf miljoen euro. In het voorjaar van 2019 werden de werken beëindigd.

De renovatie was nodig om het afvalwater van de extra inwoners uit de regio te zuiveren. De vroegere installatie kon het afvalwater van 1.800 omwonenden zuiveren, na de renovatie is de capaciteit opgetrokken tot 3.500 inwoners. Daarvan zijn op dit moment al 3.000 inwoners aangesloten op de installatie.

Wie benieuwd is hoe het waterzuiveringsproces op deze vernieuwde installatie verloopt, kan op donderdag 19 september een kijkje komen nemen aan de Prosperdreef 1. Er zijn rondleidingen voorzien om 17, 17.30,  18, 18.30, 19 en 19.30 uur. Elke bezoeker krijgt na de rondleiding een drankje aangeboden.

Inschrijven kan via contact@aquafin.be of 03 450 45 45. Vermeld welk tijdstip je voorkeur heeft en met hoeveel personen je komt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio