Transport Van Dievel en DPD op de eerste plaats

Mechelse transporteurs in de prijzen

Transport Van Dievel was één van de eerste transporteurs in ons land die werk maakte van een eigen opleidingscentrum. Foto: Transportmedia

Mechelen - Twee Mechelse transportbedrijven mochten gisteren tijdens Best of Transport in het Koloniënpaleis in Tervuren elk een prijs in ontvangst nemen. Transport Van Dievel werd gelauwerd voor zijn bekommernis om een veiliger transport. Koerierdienst DPD voor zijn Total Zero-project dat CO2-uitstoot meet, beperkt én neutraliseert. Best of Transport van Transportmedia bekroont ieder jaar de meest verdienstelijke transporteurs.

Meer dan 400 mensen waren samengekomen in het Koloniënpaleis van Tervuren om er de laureaten van Best of Transport 2012 te ontdekken. Het was dan ook een speciale editie, waarbij vooral de uitreiking van de tiende Safety Award centraal stond. Al tien jaar lang stimuleert Transportmedia de transporteurs om te investeren in wegveiligheid. De uitgever van het magazine TRANSPORT Management ijvert met de uitreiking van de Safety Award voor een beter imago van de Belgische transportsector.

Twee Mechelse transporteurs sleepten de hoofdprijzen in de wacht. De prijs voor Best Innovation ging naar het Total Zero-project van DPD Belgium. Vanaf 1 juli 2012 compenseert de koerierdienst zijn volledige CO2-uitstoot via CO2-certificitaten, in samenwerking met het Franse CDC Climat. DPD Belgium is daarmee het eerste bedrijf uit de sector dat zijn CO2-uitstoot meet, beperkt én neutraliseert zonder meerkost voor de klant.

De tiende Safety Award draaide uiteindelijk uit op een spannend duel tussen Transport Van Dievel en Tanktransport Peeters, waarbij Van Dievel uiteindelijk aan het langste eind trok. Juryvoorzitter Frans De Putter prees het Mechelse transportbedrijf om de veiligheidscultuur die het bedrijf zich in de loop der jaren eigen heeft gemaakt. ‘Transport Van Dievel was één van de eerste transporteurs in ons land die werk maakte van een eigen opleidingscentrum, en aan de ongevallenstatistieken is duidelijk te zien dat het bedrijf daar steeds nadrukkelijker de vruchten van plukt. Ook bij de rekrutering van nieuwe chauffeurs heeft Van Dievel buitengewoon veel aandacht voor het rijgedrag en de wegveiligheid.’

De tiende Safety Award verhuist naar Mechelen en dat is waar hij volgens de voltallige vakjury hoort te staan. ‘De cijfers liegen er ook niet om: in 2011 besteedde het bedrijf meer dan 13.000 uur aan opleidingen’, zo besluit de juryvoorzitter. Eerder dit jaar werd Transport Van Dievel door de collega-transporteurs ook al uitgeroepen tot Super Transporteur van het jaar.
 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio