WATERLAND-OUDEMAN

Vonk sloeg over in de Venus

Vonk sloeg over in de Venus

Foto: Emiel Tack

Sint-Laureins - “Het was uitgerekend de liefdesgodin Venus die ruim vijftig jaar geleden de vonken deed overslaan tussen jullie in de voormalige dancing Venus in Waarschoot” blikte schepen Claudine Bonamie terug tijdens een korte plechtigheid voor het gouden huwelijksjubileum van Ghislain Verbiest en Micheline Verminck uit Waterland-Oudeman. “Doe er nog maar heel wat jaartjes bij.” Wat de schepen nog allemaal vertelde kan hieronder lezen.

Speech schepen Claudine Bonamie

"Micheline en Ghislain, elk huwelijksjubileum is een mijlpaal in het leven en die mijlpaal staat voor jullie nu op 50. En 50 betekent goud. Want op 02 april waren jullie 50 jaar getrouwd. Dit was dan toch een dag met een bijzonder gouden tintje.

Vele jaren terug werd jij Micheline geboren in Waterland-Oudeman in een gezin met drie kinderen. Als kind was je al een flinke meid. Het liefst van al zat je in de boeken. Leren en lezen waren jouw favoriete hobby’s. Het verwonderde dan ook niemand dat je als tiener naar de normaalschool ging in Eeklo om er schooljuffrouw te worden.

Maar ook naast het studeren mocht er wel al eens uitgegaan worden. Dit was niet zo evident in Waterland-Oudeman want daar was helemaal niets te beleven. Dus trok je af en toe naar dancing de Venus in Zomergem.

En Ghislain, ook bij jullie trokken de jonge gasten van Waarschoot naar dancing de Venus om uit te gaan. Want van Waarschoot, waar jij geboren bent, was dit helemaal niet ver.

En ja hoor, de godin Venus = de godin van de liefde, deed haar werk. Jullie leerden elkaar kennen en algauw werden jullie een verliefd paart. Op zaterdag 02 april 1966 vond dan de grote stap plaats en traden jullie in het huwelijksbootje.

Zelfstandig

Ghislain, evenals jouw papa werd jij elektricien. Na het huwelijk vestigde jij je als zelfstandige in Waterland-Oudeman. En Micheline, jij kon je grootste droom waarmaken. Jaren gaf je les in de lagere school van Waterland-Oudeman en dit met de grootste passie.

Uit jullie huwelijk ontstonden 2 prachtige dochters, die nu op hun beurt ook verder voor het nageslacht gezorgd hebben. En dit deden ze niet slecht want jullie kregen maar liefst 4 kleinzonen.

Met de kinderen en kleinkinderen op stap gaan, blijven nog altijd de mooiste momenten. Maar eens uit eten gaan of een wandeling of een fietstochtje maken staat ook regelmatig op de agenda. En laat het weer het wat minder toe, dan kan een taalspelletje, een kruiswoordraadsel of een boek bovengehaald worden. En Ghishain, heb je geen zin om stil te zitten dan ligt er nog altijd wel een klusje te wachten op Ghislain de bouwer, de handige Harry in huis.

Ghislain en Micheline, jullie zijn nu 50 jaar getrouwd en vormen dus een gouden paar. Geniet nog van de vele jaren samen, de kinderen en de kleinkinderen.

Namens het college van burgemeester en schepenen, wensen wij jullie van harte te feliciteren en wensen wij jullie nog vele gelukkige jaren toe. Proficiat!"

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio