Drie doelpunten van Jules Cales

St-Denijs (U17) maatje te groot voor Sparta Petegem

KVV St-Denijs plaatse zich voor de 1/8 finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. In tegenstelling tot de spannende heenwedstrijd die op 2-1 winst eindigde voor Petegem, domineerde KVV heel de terugwedstrijd en joeg maar liefst 8 ballen tegen de netten. Jules Cales ontpopte zich tot topschutter binnen de wedstrijd.

“Het verschil met de eerste wedstrijd was enorm” vertelde afgevaardigde Joachim Van Riet na afloop van de kwalificatie. “In Petegem was het behoorlijk spannend. We misten er toen de gelijkmaker nadat we zelf eerst twee keer in ons eigen doel besloten. De eerlijk gebied wel te zeggen dat we toen 2-1 mochten scoren na een niet gefloten geval van buitenspel. Vandaag verliep het heel anders.  Heel de partij lang liep alles bijzonder vlot.”

Ondanks de 8-0 zege gaat er toch ook lof naar de bezoekers van Sparta Petegem. De boys van trainer Hubert De Keyzer vochten voor wat ze waard waren maar moesten in St-Denijs duidelijk hun meerdere erkennen. Verder dan enkele schuchtere pogingen van Lander De Ghein en Jari Van Thuyne kwamen de bezoekers niet. Hun pogingen stonden in schril contrast met de trefzekerheid van de thuisploeg. Louis Windey en Remi De Kesel werkten in het eerste quarter de achterstand uit de heenwedstrijd weg. Adriaan Lamote nam met een derde doelpunt al voor de rust de twijfel over de mogelijke kwalificatie voor de volgende ronde weg.

Huurling

Na de rust trok Sint-Denijs het laken helemaal naar zich toe. Vooral “huurling” Jules Cales, normaliter actief binnen het U17-C-team van KVV, nette vlotjes en scoorde niet minder dan drie keer. Geen echte hattrick echter want ook Maarten Bossuyt en Luca Van Herzeele deden tussendoor nog hun duid in het zakje.

Sint-Denijs komt met deze overtuigende zege in de urne terecht voor de loting van de achtste finales van de 45ste Jeugdcup Het Nieuwsblad. Deze vindt plaats op vrijdag 23 december in Sint-Niklaas. 

Corrigeer