Zowel de Goalgetters als FC Kerksken waren reeds aan hun tweede voorronde toe in de 45ste Jeugdcupcampagne. Beide rolden met sprekend gemak door de eerste twee wedstrijden. Nu troffen ze elkaar in de tweede voorronde. Dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn stond in de sterren geschreven. Kerksken schakelde in de eerste wedstrijden Hansbeke uit door maar liefst 38 keer te scoren in de twee wedstrijden. Sente bleek ook goed bij schot, maar scoorde tegen Nazareth-Eke B niet iets minder. Zij  vonden 35 keer de weg naar doel.

Spannend

Het dubbele duel tussen Goalgetters Sint-Laureins en FC Kerksken werd er eentje waarbij, vooral in de eerste wedstrijd, de spanning te snijden was. Na een 10-10 gelijkspel in Kerksken keek heel de club van voorzitter Fred Accoe al uit naar de terugwedstrijd aan de Celiekerkweg. Goalgetters liet niets aan het toeval over en lanceerde via haar facebookpagina een oproep aan de lokale aanhang om te komen supporteren. Niet zonder succes zo bleek. Ruim zestig supporters moedigden de ploegen aan.

De thuisploeg zag Kerksken het eerste doelpunt maken. De spelertjes van trainer Frank Verstraete lieten zich niet uit hun lood slaan en prikten meteen tegen. Stelselmatig werd de voorsprong groter al moest doelman Bartel Van Laecke een paar keer gevat tussen komen op doelpogingen van de bezoekers. Hoe goed Kerksken ook zijn best deed, de Goalgetters liepen steeds verder weg.  Toen scheidsrechter Vereecke voor het laatst floot stonden de bordjes op 15-3. Meteen mag Sint-Laureins zich achtste finalist van de Jeugdcup Het Nieuwsblad noemen. De spelertjes van Kerksken boden ongetwijfeld schitterend weerwerk. “Het is voor het eerst dat we zo zwaar verliezen” vertelde een sportieve Kerkskentrainer Dietrich Van der Kelen.

Goalgetters Sint-Laureins : Bartel Van Laecke, Senne Guidé, Stan Van Poucke, Leon Vereecke, Maxenie Verstraete, Mathis Van den Abeele, Gentil Claeys en Dhino Dhoore

FC Kerksken : Art Van den Bruele, Luka Brewee, Jelle De Nijs, Ilyo Van Hecke, Lotto Mauro, Milan Slagmulder, Benoit Carlé en Yari De Rijk.

Corrigeer