“De start van de provinciale finales is bijzonder goed verlopen” vertellen de organistoren van wat met voorsprong het grootste jeugdtornooi van Vlaanderen mag genoemd worden. “Meer dan 1.450 toeschouwers kwamen naar het Westels Kuipke afgezakt om er hun poulains aan te moedigen. Leuke en spannende wedstrijden wisselden elkaar af. Bekende gezichten waaronder ex-Rode Duivel Jean-Marie Pfaff en voormalig topscheidsrechter Joeri Van de Velde kwamen de jonge garde een ruggesteuntje geven. Zo’n start doet het beste verhopen voor de komende provinciale,  interprovinciale en nationale finales.”

Kalender

De komende weekends in mei staan volledig in het teken van de Jeugdcup Het Nieuwsblad. Op zaterdag 6 mei aanstaande tonen de Oost-Vlaamse jeugdspelers zich aan het grote publiek op de terreinen van KSK Maldegem. Zondag 7 mei davert het Limburgse Stayen op zijn vesten wanneer de Limbugse jeugd er haar duivels ontbindt.

In Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen staat er zowaar nog meer Jeugdcup-voetbal op het programma. Op woensdag 3 mei worden in beide provincies nog de terugwedstrijden van de halve finales afgewerkt. Deze staan volledig in het teken van het behalen van de provinciale finales van 13 mei in Rotselaar ( Vlaams-Brabant ) en 14 mei in Nieuwpoort ( West-Vlaanderen )

De winnaars van de provinciale finales ontmoeten elkaar op zaterdag 20 mei in Nieuwkerken-Waas. Het ultieme doel daar is het behalen van de nationale finale. Deze  wordt gespeeld op het A-veld van Waasland-Beveren op donderdag 25 mei 2017.

Voor het echter zover is genieten we eerst nog even na van de Antwerpse provinciale finales. Nieuwsbladfotograaf Marc Van Hecke zorgde voor een hele reeks beklijvende beelden. Verslagen van de wedstrijden vind je terug in de regionale Antwerpse edities van Het Nieuwsblad of op de website van het Nieuwsblad.

Corrigeer