Om 9 uur openden de U8 en U9 de debatten met enkele beklijvende wedstrijden. Vooral de inzet, passie en geestdrift van JV De Pinte  en Ertvelde Uinted – zowel bij spelers als bij begeleiders – zal nog lang in het geheugen blijven hangen. Vele uren later sloot KVV St-Denijs de dag af met en klinkende zege tegen buur De Pinte. “We willen alle ploegen van harte feliciteren met hun optreden hier vandaag” vertelden de organisatoren. “Iedereen heeft het beste van zichzelf gegeven. We zijn blij dat zoveel clubs, spelers, clubbesturen en sympathisanten in dit verhaal meegaan.”

Deze jongste editie in Oost-Vlaanderen boekte een provinciaal recordaantal toeschouwers. Voor het eerst in de geschiedenis van de Jeugdcup passeerden niet minder dan 1.310 toeschouwers de toegangspoorten. 

Fotograaf Marc Van Hecke en journalist Johan Polet zetten ook hier alweer hun beste beentje voor. Marc plaatste een hele reeks prachtige foto’s op onze site. De wedstrijdverslagen van Johan vinden we terug in de Oost-Vlaamse edities van Het Nieuwsblad of op www.nieuwsblad.be

Corrigeer