SK Sint-Niklaas verwelkomt bij de jongens 80 ploegen die samen 160 wedstrijden zullen afwerken. Alle winnaars van de zestien reeksen van de vijf Vlaamse provincies zijn in Nieuwkerken-Waas op de afspraak. De ploegen zitten in poules van vijf en werken wedstrijden van kortere duur af. Dit betekent éénmaal 15 minuten (U8 tot en met U13) of tweemaal 12 minuten (U15 en U17). De nummers één en twee van iedere poule gaan door naar de nationale finaledag op donderdag 25 mei op het eerste terrein van RS Waasland-Beveren. De interprovinciale finaledag is een eerste apotheose van de Jeugdcup Het Nieuwsblad waarvoor er zich dit seizoen meer dan 1600 ploegen inschreven. De organisatoren Emiel Tack en Danny Bijn maken zich sterk dat dit cijfer volgend seizoen nog kan stijgen.

Meisjes

Er wordt in de 45ste editie ook aandacht aan de meisjes besteed. Er zijn drie reeksen voorzien (U9, U11 en U13) die wedstrijden van 15 minuten afwerken. Het hoogtepunt van de dag vormen de twee finales van de Beker van België voor meisjes. Om 17 uur start de bekerfinale U13 tussen Standard Luik en SV Zulte-Waregem over viermaal 15 minuten. Om 18u15 is er de bekerstrijd bij de U16 tussen AA Gent Ladies en Racing Genk Ladies over viermaal 20 minuten. 

Het volledige programma vind je op deze Jeugdcuppagina in de file "ALLE UITSLAGEN FINALES 2017"  ( tabblad Interprovinciale finales)

Tekst : Johan Polet

Corrigeer