Kostprijs : 4,3 miljoen euro

Heraanleg Notelaarsbrug start nog voor Paasvakantie

Heraanleg Notelaarsbrug start nog voor Paasvakantie

Foto: www.assenede.be

Assenede - De NV Vlaamse Waterweg wil nog eind maart starten met de heraanleg van de Notelaarsbrug in Boekhoute.

De waterwegbeheerder liet de brug in februari 2015 afbreken omdat er problemen waren met de veiligheid van de brug. De afbraak betekende de start van een vervelende en moeilijke periode van rondrijden voor de landbouwers in de omgeving die veel gebruik maakten van de brug. Daarnaast ligt de brug in een prachtig wandel- en fietsgebied dat deel uitmaakt van het uitgebreide fiets- en wandelnetwerk van Toerisme Meetjesland en is ze tijdens het toeristisch seizoen erg populair. Dat er nu eindelijk werk gemaakt wordt van de heraanleg wordt dan ook als bijzonder goed nieuws onthaald.

De volledig heraanleg van de Baileybrug uit 1948 kost 300.000 euro en start eind maart. De werken aan de brug moeten voor het bouwverlof klaar zijn. Na het bouwverlof wordt dan gestart met de heraanleg van de Oosterputbrug, de tweede brug over het Leopoldskanaal in Boekhoute. Die werken moeten voor september klaar zijn. Na de heraanleg van beide bruggen zal de Oosterputbrug afgesloten worden voor zwaar verkeer. De Notelaarsbrug wordt extra verstevigd en zal wel beschikbaar blijven voor de landbouwers in de buurt.

Verheugd

“We zijn bijzonder verheugd dat zowel de vele fietsers en wandelaars in onze regio de brug opnieuw zullen kunnen gebruiken. Dat de werken klaar zullen zijn voor het oogstseizoen is misschien zelfs nog beter nieuws voor de vele landbouwers in dit gebied”, besluit schepen van Landbouw en Toerisme Hubert Staelens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio