Halve finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

Stunten jonge Goalgetters in Vlaanderens grootste jeugdtornooi ?

Stunten jonge Goalgetters in Vlaanderens grootste jeugdtornooi ?

Foto: www.jeugdcup.be

Sint-Laureins - Er hangt hoogspanning bij het jonge voetbalvolkje van de Sentse Goalgetters. Woensdagavond, 25 april , kunnen de U8 en de U9 regelrechte clubgeschiedenis schrijven. De provinciale finale van de Jeugdcup Het Nieuwsblad lonken. Als beide ploegen een behoorlijk resultaat neerzetten in hun terugwedstrijd dan spelen ze voor het eerst in de clubgeschiedenis de provinciale finales van Vlaanderen grootste jeugdtornooi.

Spanning troef dus aan ’t Singelken. De Sentse Goalgetters staan aan de vooravond van twee heel belangrijke wedstrijden. Vorig jaar sneuvelde de U8-ploeg onder bijzonder ruime publieke belangstelling in de halve finale tegen JV De Pinte. Amper twaalf maanden later kijken zij, nu als U9-ploeg, de mannen uit de ruime Gentse regio opnieuw regelrecht in de ogen. Hun uitwedstrijd wonnen ze met 6-9.

Jeugdcup Het Nieuwsblad

Met 1.659 ingeschreven ploegen, vanaf U8 tot en met U17, is de Jeugdcup Het Nieuwsblad het grootste jeugdtornooi van Vlaanderen. In een systeem van uit- en thuiswedstrijden worden de ploegen in diverse rondes – zeg maar een soort beker van België-systeem – systematisch uitgedund. Sint-Laureins scoorde bijzonder sterk in de diverse voorrondes en staat nu aan de vooravond van misschien wel een heuse stunt.

Als beide ploegen ook goed presteren in hun thuiswedstrijd, mogen zijn op donderdag 10 mei aanstaande de provinciale finale betwisten op de terreinen van KSK Maldegem. De winnaar van deze partij stoot dan door naar de interprovinciale finale op 13 mei op de terreinen van KSK St-Niklaas. “Daar ontmoeten de winnaar van alle Vlaamse provinciale finales ( Oost- en West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Limburg en Antwerpen ) elkaar in een ingekorte competitie. De eerste en de tweede uit deze tornooiformule worden op maandag 21 mei verwacht op het A-veld van Waasland Beveren. De Freethiel wordt dus inzet van een heel belangrijke voetbalavond.

 

Wedstrijden : woensdag 25 april, aanvang 18 uur.

U8 : Goalgetters – KME Machelen ( heenwedstrijd 7-5 )

U9 : Goalgetters – JV De Pinte ( heenwedstrijd 9 – 6 )

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio