VIDEO. Pepingen Halle viert overwinning op RSC Anderlecht

RSC Anderlecht verslaan in een Jeugdcupfinale. Het is een droom die je als kleine jongen enkel maar kan koesteren. Voor de U13-spelers van Pepingen – Halle kwam de droom uit op zaterdag 5 mei jongstleden tijdens de 46ste editie van de Vlaams-Brabantse Jeugdcupfinale.

Samen met KSK Niklaas, KFC Turnhout, SV Zulte Waregem en KVK Wellen A trekt het team op zondag 13 mei richting interprovinciale finale op de terreinen van KSK St-Niklaas in Nieuwkerken Waas.  De inzet wordt er een plaats in de Nationale Finale van de Jeugdcup op maandag 21 mei op het A-terrein van Waasland-Beveren : de Freethiel.

Het wedstrijdveralg door Johan Polet

Fel betwiste finale waarin vooral Anderlecht een viriele indruk liet. Paarswit dreigde in de eerste helft via Vroninckx en El Amrani maar hun vizier stond niet op scherp. Pepingen-Halle kwam via Van Der Mauten, Vanhaelen en Eeckhout dicht bij een treffer maar een uitstekende doelman Dorian De Block (Anderlecht) gaf geen krimp.

Kort na de herneming klom Anderlecht via een afstandsschot van Vroninckx op voorsprong. Een secure doelman De Smeth (Pepingen-Halle) behoedde zijn ploeg op schoten van Taybi en El Amrani voor een tweede tegentreffer. In de laatste tien minuten wierp Van Der Mauten zich met twee doelpunten op tot matchwinnaar voor Pepingen-Halle dat een fel bevochten overwinning behaalde.

DOELPUNTEN: Vroninckx 0-1, Van Der Mauten 1-1, Van Der Mauten 2-1

PEPINGEN-HALLE: Arno De Smeth, Kylian Albrecht, Tibo Moriau, Matteo Vandendaele, Jitse Bruyland, Nathan Hollevoet, Nolan De Nayer, Arthur Moriau, Mylan Vanhaelen, Louwie Pierreux, Jenthe Van der Mauten, Lucas Eeckhout

ANDERLECHT: Dorian De Block, Bryan Barbe, Dylan Bembe, Marwan Bouchiare, Dylan De Mol, Aruna Eeman, Youssef El Amrani, Abdullah El Bouich, Roberto Troaca, Fayssal Taybi, Cian Vennard, Louic Vroninckx 

Corrigeer